fbpx

200 de avocați din Baroul Cluj au semnat plângerea prealabilă împotriva prevederilor hotărârii Consiliului UNBR care majorează pragul minim de contribuție obligatorie la C.A.A

„Nebunia” recentă din avocatură naște reacții. După cum le este obiceiul, cei mai mulți avocați privesc pasiv, de pe margine, decizii luate de către organele de conducere ale profesiei care în fond chiar îi afectează. Mai sunt câțiva care „se riscă” și dau din coate.
Site-ul Avocatura Altfel anunță faptul că „solidaritatea există” în lumea avocaților. Se pare că 200 de avocați din Baroul Cluj au semnat plângerea prealabilă împotriva prevederilor hotărârii Consiliului UNBR care majorează pragul minim de contribuție obligatorie la C.A.A.
„Solidaritatea de breaslă există, dar ea trebuie trezită. Asta dovedesc cele 200 de semnături ale avocaților din Baroul Cluj, adunate în 3 zile (8.01-10.01.2018). Plângerea prealabilă împotriva prevederilor hotărârii Consiliului UNBR nr. 295/2017 prin care s-a majorat, în opinia noastră, a semnatarilor plângerii, nelegal, cota minimă de contribuție obligatorie a putut fi semnată la garderoba avocaților din Baroul Cluj.
Pentru cei care doresc să verifice temeiurile plângerii și semnatarii ei, o aveți aici. Ea a fost transmisă azi către Consiliul UNBR, atât prin e-mail (aici), cât și poștal. Două sute de avocați din baroul Cluj (adică aproape 20% dintre avocații clujeni) așteaptă un răspuns de la acest organ de conducere.
Sunt important de menționat nominal av. Mihaela Morar și av. Alina Ciortea care au redactat plângerea, precum și av. Dana Bizo și av. Cristina Bădău, care au strâns semnăturile de la cei 200 de colegi avocați.”

Citeste mai mult