fbpx

Cum să scapi de recuperatorii de creanţe. Caută-i!

Sună ciudat, nu-i aşa? Păi cum, să mă bag singur în gura leului?

Ceva de genul, doar că aici se aplică regula de aur care spune că ”cea mai bună apărare e atacul.”

La ce mă refer, vă explic imediat.

Sunt multe persoane care au făcut credite acum mulţi ani şi la un moment dat, nu au mai putut plăti. Timpul a trecut si nu au primit nicio veste din partea creditorului (banca). Unii se gândesc că au fost uitaţi cu totul si că datoria ”s-a prescris”, aşa că stau liniştiţi. Şi când colo, dintr-o dată (de obicei, când ţi-e lumea mai dragă) se trezesc cu o frumoasă executare silită. Şi mulţi se gândesc, eh, tot trebuia să plătesc o dată şi o dată. Dar cheltuielile sunt mari, s-au adăugat si dobânzi, se vinde casa, contu-i blocat etc. Ce e de făcut, întreabă atunci oamenii. Din păcate, mulţi apelează la ajutor prea târziu si şansele de a mai rezolva problema scad drastic.

Aşa că am aplicat o soluţie preventivă, foarte la îndemână şi cu succese maxime.

Nu am mai aşteptat executarea silită, ci am cerut direct in instanţă să se constate că datoria s-a prescris. Simplu si elegant.

Cu hotărârea de admitere a acţiunii, şansele unui recuperator să te mai caute noaptea pe la uşă sunt aproape de 0, ei fiind obligaţi să respecte o hotărâre judecătorească. Au si ei o limită la abuzuri, nu?

Ce avantaje are o astfel de acţiune faţă de o contestaţie la executare?

În primul rând, nu te ia prin surprindere. Tu eşti reclamantul, controlezi situaţia şi ştii la ce să te aştepţi.

Doi: nu trebuie să respecţi niciun termen. Acţiunea este imprescriptibilă, o poţi formula oricând. În cazul contestaţiei, dacă nu ai fost pe fază în 15 zile, s-a zis!

Trei: nu mai stai stresat că oare vine, oare nu vine. Înfrunţi pericolul direct si scapi de problemă.

Patru: Ai posiblităţi materiale să demarezi acţiunea. De regulă, când vine peste tine executarea si ai contul blocat, banii luaţi şi casa la vânzare, e destul de greu să faci rost de alte sume de bani ca să începi ”războiul”.

Aşa că, vorba românului, ”paza bună trece primejdia rea”, deci vă recomand să nu aşteptaţi să fiţi căutaţi de recuperatori, ci căutaţi-i voi pe ei.

Pentru o analiză concretă a cazului: 0744508969 / avocatpascaru@gmail.com

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.